Тазгодишният  е гледан средно от 123,4 милиона души в САЩ, което го

...
Тазгодишният  е гледан средно от 123,4 милиона души в САЩ, което го
Коментари Харесай

Super Bowl е най-гледаното нещо в САЩ след кацането на Луната през 1969 г.

Тазгодишният  е гледан приблизително от 123,4 милиона души в Съединени американски щати, което го прави най-гледаното предаване след кацането на Луната през 1969 година, споделя BBC.

Предварителните американски телевизионни рейтинги слагат мача от неделя тъкмо след историческото кацане на Аполо 11, което е гледано от около 125 до 150 милиона души.

Според непознатите медии дълго чаканото наличие на Тейлър Суифт, с цел да гледа гаджето си Травис Келс, евентуално е нараснало цифрите. Имаше доста спекулации в навечерието на събитието за това дали Суифт ще се върне от Япония, където имаше концерт предната вечер.

Според Variety има прочут спор за това до каква степен тя е повлияла на броя на публиката, само че компанията за потребителски проучвания Numerator заключи от бърза анкета, че 20% от феновете на Super Bowl поддържат тима на гаджето на певицата поради връзката ѝ с Келс.

От тазгодишните фенове 112 милиона от приблизително 123,4 милиона са гледали мача по CBS, а останалите са гледали цифровите канали Paramount+, Nickelodeon, Univision, CBS Sports и NFL.

Според медийните анализатори Nielsen рекордните 202,4 милиона души са гледали най-малко част от играта. Тазгодишните числа може да са били подкрепени и от обстоятелството, че Nielsen промени метода, по който брои хората, които гледат отвън личните си домове - да вземем за пример с другари или семейство, или в питейни заведения.

Миналогодишният мач на Super Bowl беше гледан от 115,1 милиона фенове.
Снимка: Getty Images

Снимка: Reuters
 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР